MICHEL PETRUCCIANI
un f ilm de Michael Radford

  

  La Cate

  18:00

  6€ | 5€ Socis de Joventuts Musicals, La Cate i el Casino; estudiants i jubilats.

Documental biogràfic sobre el pianista francès Michel Petrucciani (1962-1999). Afectat per una osteogènesi imperfecta, Petrucciani superà la seva discapacitat física per esdevenir un artista de talent i fama internacional. En aquest documental que retrata al músic a través d’entrevistes i imatges d’arxiu, Michael Radford busca comprendre la naturalesa de la creativitat.

Michael Radford, responsable de films com ‘El cartero (y Pablo Neruda)’, ‘El mercader de Venecia’, ‘Un plan brillante’ o ‘1984’ reprèn la seva filmografia retratant la figura de Michel Petrucciani i la seva sorprenent història de superació, suposant el seu retorn al gènere documental.

Malgrat haver nascut amb una important discapacitat física, Petrucciani arribà a convertir-se en un dels millors pianistes de jazz de la història. Format en música clàssica, va créixer escoltant a Miles Davies o Django Reinhardt, va actuar amb els millors jazzmen del moment i va vendre més de milió i mig de discs. Petrucciani morí als 36 anys d’edat, una curta vida però una apassionant història.